Judeţele Braşov şi Prahova au pregătit cu mare entuziasm propria echipă pentru participarea la Olimpiada Gastronomică Mondială IKA din Stutgard, Germania, în luna februarie, conform informațiilor furnizate de Agenția de presă Rador, cu referire la Radio Brașov.

În intervalul 2-7 februarie, un impresionant număr de peste 2.000 de concurenți din 70 de țări vor fi evaluați de către un juriu alcătuit din bucătari de top. În rândul echipelor participante se regăsește și Lady Chef Cornelia Ghişoi, expertă în Arta Culinară și Secretar General al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor. Ea este singura Lady Chef din România și din Sud-Estul Europei.

„Echipa la care vom lua parte este compusă din cinci membri și două ajutoare. Cristian Popa, Florescu Ioan, Ghișoi Cornelia, Paul Holhoș, Uzea Daniel, Donose Alexandra sunt membrii echipei, alături de cei doi cofetari Unea Ioana și Carmela Dragomir. Prioritatea noastră este să aducem în prim plan elemente autentice românești, folosind materie primă exclusiv românească. Meniul nostru va pune accentul pe preparatele cu carne roșie, dar, în același timp, ne propunem să promovăm peștele, având în vedere diversitatea și bogăția de specii din care putem alege”, a declarat Cornelia Ghișoi.

Olimpiada Gastronomică Mondială IKA se desfășoară la intervale de patru ani, asemenea celei sportive, iar prima participare a României a avut loc în 1972, reprezentată atunci de maeștrii bucătari din Brașov.

În cadrul ediției precedente, echipele din România au obținut pentru prima dată o medalie de aur, cu mențiunea specială a echipei regionale Belvedere Brașov, din care face parte și Lady Chef Cornelia Ghișoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.