Iannis, în vârstă de 6 ani, este singurul elev de clasa pregătitoare de la Școala Primară numărul 1 din satul Cheia, comuna Măneciu, conform informațiilor prezentate de Observatorul Prahovean.

În aceeași clasă cu el învață și alți colegi, dar aceștia sunt mai mari, fiind împărțiți în două grupuri: doi elevi de clasa I, doi de clasa a II-a și încă doi de clasa a III-a. Nu există niciun elev în clasa a IV-a. Pentru acești puțini elevi, învățământul simultan este singura opțiune viabilă. Școala, cu o vechime de 100 de ani, reprezintă singura soluție pentru a evita ca acești copii să fie nevoiți să parcurgă, de la o vârstă fragedă, 20 de kilometri dus-întors pentru a ajunge la Măneciu.

„Am depus eforturi considerabile pentru a preveni închiderea școlii. Aceasta are o vechime de 100 de ani, suntem puțini, dar copiii sunt bucuroși că pot învăța aproape de casă, fără a face naveta 20 de km dus și 20 întors până la Măneciu. La vârsta lor, nu ar putea susține o astfel de navetă”, a declarat Elena Dragomir, învățătoarea care predă într-o școală cu o singură sală de clasă și o cancelarie în care petrece adesea timp singură.

„Acest lucru se întâmplă atunci când nu vin colegii care predau religie, limba engleză și educație fizică și care fac naveta de la Mâneciu pentru a-i învăța pe cei șapte pitici, cum îmi place să îi numesc pe elevii mei”, a adăugat învățătoarea.

În Prahova, există și alte unități școlare unde se practică învățământul simultan, determinat de numărul extrem de mic de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.