Licitația pentru construcția sensului giratoriu de la Predeal pe DN 1 în Valea Prahovei ar putea fi demarată în această primăvară, conform estimărilor făcute de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit informațiilor furnizate de către Regionala de Drumuri și Poduri Brașov, proiectul pentru pasajul de la intersecția DN 1 Predeal cu DN 73 A Predeal-Râșnov este evaluat la aproximativ 130 de milioane de lei, iar perioada de construcție se estimează a fi de 28 de luni.

„Reprezentanții CNAIR, ai DRDP Brașov și cei ai firmei de proiectare au finalizat ultimele detalii legate de autorizarea sensului giratoriu suspendat din Predeal, situat la intersecția dintre DN 1 și DN73A. În cadrul vizitei pe teren de astăzi au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Apărării, ultima autoritate care trebuie să-și dea avizul pentru acest proiect major de reconfigurare a traficului pe Valea Prahovei. Proiectul tehnic se află în etapele finale de autorizare, ceea ce înseamnă că există șanse considerabile ca lucrările de construcție pentru sensul giratoriu suspendat să fie scoase la licitație în această primăvară. Investiția este estimată la 132 de milioane de lei și se preconizează că va dura doi ani și jumătate”, a declarat DRDP Brașov.

„Acest proiect implică construcția unui sens giratoriu suspendat, dotat cu patru accesuri, poziționat deasupra intersecției existente. Sensul giratoriu va fi susținut de o structură circulară, formată din 6 piloni, așezați radial. Cele 6 deschideri vor fi dotate cu platforme cu structură mixtă din oțel și beton. Traficul în sensul giratoriu se va desfășura pe două benzi. Raza exterioară a sensului giratoriu va fi de 35 de metri, în timp ce raza interioară va fi de 21,8 metri. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 132,5 milioane de lei, inclusiv TVA, iar perioada de construcție se estimează a fi de 30 de luni”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.