Două femei au fost recuperate, miercuri, de salvamontişti de pe traseul Babele – Crucea Eroilor, după ce una dintre ele a rămas fără încălţăminte şi a mers desculţă prin zăpadă, iar cealaltă a suferit o epuizare fizică, ea purtând pantofi sport de vară, în condiţiile în care zăpada pe alocuri depăşeşte un metru, relatează Agerpres.

Potrivit Salvamont Buşteni, iarna pe munte nu a trecut, iar pe traseul Babele – Crucea Eroilor, unde au avut loc cele două intervenţii, zăpada măsoară pe alocuri peste un metru.

O femeie de 46 de ani care era echipată cu „ghetuţe de stradă” a rămas desculţă în zăpadă pe acest traseu, după ce talpa i-a căzut, fiind nevoită să se deplaseze în ciorapi. „A mers în ciorapi, până i-au îngheţat picioarele şi, când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

O altă femeie, tot de 46 de ani, a suferit o epuizare fizică pe acelaşi traseu. „Aceasta intenţiona să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau încălţaţi cu pantofi sport de vară”, precizează Salvamont Buşteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.