alpinistă experimentată şi-a pierdut viaţa, chiar de ziua ei, în timpul unei ascensiuni în Masivul Bucegi în care a plecat singură. Familia femeii a apelat la autorităţi miercuri seară, când a constatat că nu o poate contacta. Trupul a fost descoperit joi dimineaţă şi, deşi s-a încercat extragerea cadavrului cu ajutorul unui elicopter, acesta nu a putut fi recuperat din cauza rafalelor de vânt şi a faptului că elicele aeronavei pot duce la declanşarea unor avalanşe, transmite News.ro

Femeia, care era din Braşov şi era o alpinistă cu experienţă, a plecat pe munte miercuri, de ziua ei, pe traseul Albişoara Gemenelor, pentru a aduce un omagiu surorii sale gemene.

„Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00.

O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită”, scriu salvamontiştii din Buşteni, care au intervenit pentru căutarea acesteia.

Joi dimineaţă, după ce s-a luminat, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Aceasta era căzută pe un versant în zona de sud-est a muntelui şi nu prezenta semne vitale.

„Pentru că terenul este foarte accidentat şi accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă”, mai informează salvatorii.

Aceştia precizează că acţiunea de recuperare a trupului femeii va fi reluată în momentul în care condiţiile meteo vor permite acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.