Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești va fi transformat în clădire cu consum de energie aproape de zero, în urma unei investiții de un milion de euro. Acest lucru va duce la realizarea unor economii substanțiale de energie și implicit la diminuarea semnificativă a facturilor, precum și la îmbunătățirea radicală a condițiilor de utilizare a școlii, cu beneficii directe pentru starea de bine a elevilor și a profesorilor.
În prezent, unitatea de învățământ se confruntă cu numeroase probleme care țin de izolarea termică și fonică, sistemul de iluminat, precum și calitatea scăzută a aerului interior. Investiția totală estimată pentru reabilitarea acestei clădiri este de aproximativ un milion de euro, iar de rezultate vor beneficia în jur de 250 de elevi și 60 de cadre didactice.
Lucrările au început marți, la Corpul C10 al liceului, clădire care găzduiește atât săli de curs, la parter, cât și un cămin-internat, la etajele superioare.
- „Un mediu interior confortabil și sănătos în școli este esențial pentru starea de bine a elevilor. Măsurile de eficiență energetică sunt importante nu doar prin prisma economiilor pe care le produc, ci și pentru beneficiile legate de sănătatea și productivitatea școlară a copiilor, cu efecte pe termen lung asupra dezvoltării societății. Suntem recunoscători proiectului România Eficientă că prima clădire școlară pilot selectată pentru renovare la standarde nZEB este din municipiul Ploiești. Sperăm ca acest proiect să aducă o contribuție solidă la declanșarea Valului de Renovare de care România are atâta nevoie”, a transmis Andrei-Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești.
- „Putem contribui cu toții la un viitor sustenabil și un mediu mai curat, printr-un consum energetic mai eficient. România are un potențial uriaș să obțină, prin eficiență energetică, reduceri semnificative ale consumului de energie. Renovarea clădirilor publice și a locuințelor va avea un rol esențial în creșterea standardului de viață și pentru o dezvoltare economică sustenabilă, conform agendei climatice”, susține Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, finanțatorul proiectului pilot.