Startup-ul franco-belgian iBanFirst, furnizor de servicii financiare pentru companii, se pregătește să intre în România, în cadrul unei strategii de expansiune în regiunea Europei de Est.

iBanFirst operează o platformă online pentru tranzacții financiare internaționale, prin care permite firmelor să facă plăți rapide în peste 30 de valute și oferă protecție împotriva riscurilor de curs valutar, la costuri mai mici comparativ cu băncile tradiționale, relevă date analizate de Profit.ro. Compania a atras o investiție de capital de creștere de la firma americană de investiții Marlin Equity Partners, pentru dezvoltarea de noi produse, finanțarea strategiei de expansiune internațională, precum și pentru potențiale noi achiziții.

În urma investiției, Marlin, fond cu active de peste 7,5 miliarde de dolari în administrare, va deveni principalul acționar al iBanFirst, înlocuind o parte dintre primii finanțatori ai companiei. Acordul este evaluat la 243 milioane de dolari. Fondată la Paris în 2013, iBanFirst are sediul în Belgia și operațiuni în Franța, Belgia, Olanda și Germania, cu peste 250 de angajați. Fintech-ul s-a extins recent în Marea Britanie, iar în următoarele trimestre vrea să deschidă birouri în România, Bulgaria și Ungaria.

iBanFirst dispune, în primă fază, de un capital de 50 milioane de euro pentru finanțarea creșterii internaționale. Anterior parteneriatului semnat cu Marlin, compania a atras finanțări totale de 46 milioane de euro, pe lista investitorilor aflându-se miliardarul francez Xavier Niel, fondatorul companiei de telecomunicații Iliad, precum și fondurile de venture capital Elaia and Bpifrance Large Venture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.