Peste jumătate din testele pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 realizate în 24 de ore, de miercuri până joi, în judeţul Prahova sunt pozitive, transmite News.ro.

Joi au fost raportate două noi focare, unul la Spitalul Municipal Ploieşti şi celălalt la Penitenciarul de femei Târgşor, transmite News.ro

În condiţiile în care de mai multe zile spitalele din judeţ care asigură îngrijire pentru pacienţii COVID pozitivi nu au locuri libere, autorităţile au decis ca Spitalul Orăşenesc din Vălenii de Munte să devină unitate suport pentru tratarea acestei patologii.

Autorităţile din Prahova anunţă că Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte a devenit, începând de joi, unitate suport COVID, punând la dispoziţia pacienţilor cu această patologie 12 paturi.

Decizia a fost luată în condiţiile în care Prahova se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2, după Capitală, numărul cazurilor zilnice se menţine unul ridicat, iar de mai multe zile în unităţile sanitare din judeţ nu există paturi libere pentru patologia COVID.

Joi, autorităţile au raportat alte două focare active de COVID-19. Unul dintre focare a fost înregistrat la Spital Municipal Schuller din Ploieşti, în secţia Interne unde trei salariaţi şi 5 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Angajaţii au rămas ȋn izolare, la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, iar pacienţii pozitivi au fost transferaţi pe secţia COVID la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Este al doilea focar de COVID depistat la acest spital în mai puţin de o lună. În 21 septembrie, alţi patru angajaţi ai unităţii sanitare erau confirmaţi cu coronavirus.

Un alt focar de infecţie a fost înregistrat la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde 4 salariaţi şi 24 de deţinute au fost confirmaţi cu COVID-19. Salariaţii vor rămâne izolaţi la domiciliu, iar deţinutele sunt izolate în centrul de detenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.