Peste 1.000 de elevi din două comune din județul Prahova vor trece la cursuri online din cauza unor probleme apărute recent în furnizarea gazelor naturale.

Inspectorul-șef al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Ilona Rizea, a informat miercuri că situația este afectată în Ciorani, unde sunt implicate un liceu și o școală gimnazială (908 elevi și preșcolari), și la Tomșani, unde este afectată o școală gimnazială (326 elevi).

Primarul comunei Tomșani, Mihai Florin Pelin, a explicat că, conform informațiilor obținute de la furnizorul de gaze, problemele au apărut din cauza presiunii scăzute, generată de creșterea consumului de gaze ca urmare a temperaturilor scăzute din ultimele zile.

„În urma solicitării de informații către furnizorul de gaze naturale privind această situație, am fost informați că, din cauza temperaturilor scăzute și, implicit, a consumului ridicat de gaze naturale, presiunea în conducta de alimentare este foarte scăzută. Producătorul de gaze naturale anunță că furnizarea va fi întreruptă în următoarele zile. Autoritățile locale au demarat demersuri la nivelul Prefecturii Prahova, Consiliului Județean Prahova și ANRE pentru găsirea unei soluții la această problemă”, a menționat primarul pe rețeaua de socializare.

Primarul comunei Tomșani, Mihai Pelin, a subliniat că toți cei aproximativ 4.000 de locuitori ai comunei sunt afectați de lipsa alimentării cu gaze. El a adăugat că, dacă până joi nu se va remedia problema, este probabil ca și elevii să rămână acasă și vineri. De asemenea, primarul a exprimat frustrarea și a întrebat de ce nu sunt furnizate gaze nici în Tomșani, nici în Ciorani, referindu-se la domnul ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.