Primarul comunei prahovene Lapoş, Constantin Ţârlea, rămâne fără mandatul de edil după ce a fost condamnat definitiv pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fiind sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, relatează News.ro.

Prefectul de Prahova a semnat ordinul prin care mandatul edilului încetează înainte de termen.

Documentul a fost semnat după ce primarul a fost condamnat, în luna februarie a acestui an, pentru că a condus un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

Un complet de la Curtea de Apel Ploieşti a decis să îl condamne pe Dumitru Constantin Ţârlea, pe care judecătorii l-au găsit vinovat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă săvârşită în 14 mai 2018.

Judecătorii Curţii de Apel al menţinut, astfel, sentinţa dată în primă fază de Judecătoria Ploieşti, care dispusese o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, sentinţă pe care edilul a atacat-o. În urma deciziei Curţii de Apel Ploieşti, primarul avea de achitat 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.