Trei clase primare de la Școala Gimnazială, care este sub umbrela Liceului Teoretic Azuga (LTA), vor începe noul an școlar într-o locație neobișnuită: clădirea Primăriei. Primarul orașului Azuga, Constantin Toma, a confirmat această decizie din cauza lipsei de comenzi și a lucrărilor de reabilitare în desfășurare la școală.

În contextul în care reabilitarea școlii nu este încă finalizată, trei clase primare vor fi găzduite temporar în clădirea Primăriei. Această soluție neconvențională implică alocarea unei clase cu 15-21 de elevi în biroul primarului, iar alte două clase vor fi situate în sala de Consiliu și sala Registraturii. Aceste clase vor fi separate de activitățile administrative ale primăriei, iar elevii vor avea acces la o curte interioară pentru a face pauze.

În plus, elevii de gimnaziu au fost relocați în pensiuni aparținând profesorilor din Azuga, iar liceenii vor fi transportați în Bușteni cu autocare ale primăriei.

Primarul George Ciprian Barbu a explicat că reabilitarea școlii ar trebui să fie finalizată în octombrie, moment în care elevii vor putea reveni în spațiul școlar obișnuit.

Acest aranjament temporar afectează în jur de 450 de elevi de la Școala Gimnazială și Liceul Teoretic Azuga. Elevii mai mari (clasele V-XII) vor învăța la Liceul Kalinderu din Bușteni, situat la o distanță de aproximativ 6,7 km de Azuga, în timp ce clasele primare vor fi găzduite la Primăria Azuga, în pensiunile profesorilor și la Ocolul Silvic. Nu se vor înregistra suprapuneri cu alte activități, deoarece aceste spații sunt disponibile în afara sezonului de tabere.

Primarul a exprimat și frustrarea sa în legătură cu birocrația și întârzierile în desfășurarea lucrărilor de reabilitare, subliniind că proiectul a fost depus în 2018 și că au trecut patru ani până când lucrările au început în sfârșit în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.