Autorităţile din Sinaia au anunţat că domeniul schiabil de altitudine va fi parţial deschis miercuri, 15 decembrie, iubitorii sporturilor de iarnă putând să schieze pe cinci pârtii aflate în golul alpin. Conform anunţului postat, marţi, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, vor fi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 2, Variantă şi pârtia de începători de la Cota 2000 deservită de bandă.

Directorul general al Gondolei Sinaia, Maria Floricică, a declarat, pentru AGERPRES, că este vorba despre circa 6 kilometri de pârtii dintr-un total de aproximativ 27 de kilometri, stratul de zăpadă având o grosime de 30-70 cm, în funcţie de altitudine.

În perioada următoare, o nouă instalaţie de tip teleschi va fi pusă în funcţiune la Sinaia, aceasta fiind acum în proces de autorizare.

Maria Floricică a precizat că este vorba despre o instalaţie nouă, achiziţionată la cheie, care are circa 700 de metri şi se află în golul alpin de la Cota 2000, deservind o zonă schiabilă nouă.

Directorul general al Gondolei Sinaia atrage atenţia asupra faptului că turiştii trebuie să consulte prognozele meteo înainte de a porni la drum şi să nu abordeze traseele de schi închise, aflate pe versantul estic al munţilor Bucegi, întrucât acolo nu este strat de zăpadă suficient, iar pericolul este unul ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.