Doi turiști din Ucraina au fost atacați sâmbătă de un urs la Sinaia, în zona castelului Peleș, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Cele două persoană au răni la membre și sunt conștiente. A fost emis mesaj RO-Alert.

„Două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere”, a transmis ISU Prahova. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfâşiere la o mână şi la un picior, dar şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior.

Autorităţile din Prahova au reuşit să identifice animalul care a atacat, sâmbătă seară, doi turişti în apropierea Castelului Peleş din Sinaia, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui.

Administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, a precizat că animalul a fost identificat cu ajutorul comunităţii, după ce pe un grup local o persoană a publicat o fotografie cu ursoaica în timp ce se afla în parcul din apropierea Castelului Peleş, relatează News.ro.

Panait a explicat că s-a decis relocarea animalelor, lucru care se va întâmpla sâmbătă seară.

La faţa locului s-a deplasat un medic veterinar care are armă cu tranchilizante.

Între timp, cele două victime au fost evaluate de către medici şi transportate la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Update: Autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări în cazul celor doi ucraineni care au fost răniţi, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, arătând că, de fapt, aceştia nu au fost răniţi de urs, ci s-au accidentat încercând să fugă de teama animalului, relatează Agerpres.

„Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard”, a transmis city managerul Marian Panait.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.