Începând de luna aceasta, fumătorii din Municipiul Ploieşti au la dispoziţie 200 de scrumiere stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de ţigară. Campania BAT derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Green Academy are ca obiectiv creşterea nivelului de conştientizare a impactului alegerilor individuale asupra mediului şi a comunităţii şi a faptului că simple gesturi, precum aruncarea chiştocului la scrumieră în loc de stradă, pot contribui semnificativ la protejarea mediului. Ploieşti este cel de-al patrulea oraş care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT, după Bucureşti, prin Sectorul 3, Iaşi şi Constanţa.

Modelele de scrumieră stradală amplasate în municipiul Ploieşti au fost create de artişti români şi premiate în cadrul concursului naţional de design organizat în acest an de revista de arhitectură igloo. Conceptul designului scrumierei de stâlp sugerează ideea unui stup, în care gesturile individuale se reunesc pentru binele comun.

Ileana Dumitru, Director juridic şi relaţii publice pentru Aria Europa centrală şi de sud din cadrul BAT, a declarat: „La doi ani de la debutul proiectului ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT, ne bucurăm că astăzi campania noastră ajunge în Ploieşti, oraşul în care îşi are sediul fabrica noastră din România, a doua cea mai mare din Europa şi între primele cinci la nivel global. La BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii noştri, dar şi pentru societatea în care trăim. Ne dorim ca prin această campanie tot mai mulţi oameni să înţeleagă responsabilitatea alegerilor individiuale şi să se alăture demersului nostru de protejare a mediului şi a comunităţii.”

Magdalena Trofin, viceprimarul municipiului Ploieşti: “Mă bucur că municipiul Ploieşti este al patrulea oraş din România care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT. Aşa cum aţi observat în ultimul an, Primăria municipiului Ploieşti este dornică să se implice în proiectele cu impact pozitiv asupra mediului, asupra vieţii ploieştenilor şi este deschisă colaborării cu mediul de afaceri, ONG-uri şi societatea civilă. ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT este un proiect important pentru ploieşteni deoarece, prin intermediul acestei campanii, se creează infrastructura necesară colectării şi valorificării energetice a mucurilor de ţigări, cu zero impact asupra mediului.

Astfel, în cadrul acestui proiect, în municipiul Ploieşti se vor monta 212 de scrumiere în centrul pietonal, în parcuri, pe Bulevard şi în alte locuri unde se fumează de obicei pe stradă. Speranţa mea este să vedem cât mai puţine mucuri de ţigară pe stradă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.